Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd podczas wchodzenia na Colorado

Losiu122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dawna mam problem z wejściem na Colorado. Kiedyś wszystko działało w 30-40 fps na oko, a teraz na tą mapkę nawet wejść nie mogę, bo gdy pasek się de pełna załaduje to gra się crashuje i taki oto błąd się pojawia. Da się coś z tym zrobić?

post-864072-0-96012000-1392566030_thumb.png

Opublikowano

Moim zdaniem re install wiem że mówię jak prawie każdy noob  że re install'a masz zrobić żeby sobie nabić posta oo Wooow

ale na prawdę wydaje mi się że to pomoże ponieważ  wszystkie piliki powinny być spójne 

Opublikowano

Po weryfikacji plików steam cały czas to samo... Teraz robię reinstall. Mam nadzieję, że to pomoże. Zapomniałem o najważnieszym - moim sprzęcie:

CPU: Intel Core2 Duo E7300 2,66Ghz

GPU: AMD Radeon HD 6670 1GB

RAM: 2GB

Zasilacz: 400V

Opublikowano

Partycji czy całego dysku? Na całym mam około 120GB wolnego miejsca z 500GB, a na partycji 66GB

@UP: Reinstall również nic nie dał, wywala z tym samym błędem.

Opublikowano

Po weryfikacji plików steam cały czas to samo... Teraz robię reinstall. Mam nadzieję, że to pomoże. Zapomniałem o najważnieszym - moim sprzęcie:

CPU: Intel Core2 Duo E7300 2,66Ghz

GPU: AMD Radeon HD 6670 1GB

RAM: 2GB

Zasilacz: 400V

2 GB RAM.

Co najwyzej to na Cliffside sobie pograsz.

Warz ma minimalne wym. 4GB (Sam na 4 ledwo gralem w warz).

Kolega ma 3 gb ramu, trosze gorszy procek od ciebie, i colorado tez mu nie dziala.

Nawet nie próbuj.

Opublikowano

Wątpie aby to o RAM chodziło. Miałem 2GB i colorado v2 też się ładowało jak i cliffside. Gdzieś słyszałem ale nie wiem czy to prawda że typek wbił nawet na Cali na 2GB Ramu.

Spróbuj tak :

Wejdź w CMD (Jako admin)

wpisz :

"bcdedit /set IncreaseUserVA 1536" myślę że powinoo pomóc , mi pomogło. Możesz spróbować też 2048

restart PC

Opublikowano

Dzięki, gra zaczęła mi działać po ustawieniu 1536 Ramu, jednakże ten popie*dolony produkt nie ustępuje nawet na krok we wku*wianiu mnie. Jak jestem w grze i używam sprintu to cały ekran oprócz hudu robi się czarny. Zmiana klawisza z shifta na np. caps locka nie pomogła, dalej jest ku*wa tak samo. Ponadto wszystkie płotki (zależy od kątu patrzenia) znikają, KU*WA!!!! 

Jestem sfrustrowany tą sytuacją bo zapłaciłem, za ten jakże wspaniały produkt, który WCALE nie przysporzył mi tylko złości...

Opublikowano

Takie życie, do gry dodają więcej rzeczy = większe wymagania + gorszą optymalizacje dodali.... Z takim kompem aktualnie ciężko pograć. Spróbuj zmniejszyć na rozdzielczość 800xXXX  ja nawet na takiej gram. Grafika na low wyłącz cienie

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Gram na low wyłączyłem cienie rozdziałka 1280x800 i nie laguje tylko się te płotki bugują i podczas sprintu mam czarny ekran... Gdzieś czytałem, że takie błędy mają ludzie ze GPU od AMD

Opublikowano

Gram na low wyłączyłem cienie rozdziałka 1280x800 i nie laguje tylko się te płotki bugują i podczas sprintu mam czarny ekran... Gdzieś czytałem, że takie błędy mają ludzie ze GPU od AMD

Miałem HD 7770 i wszystko śmigało. No ale z takim PC to jak Ty grasz? Chyba masz masakryczne lagi. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Spróbuj tego:

zwróć się w ustawienia graficzne w Vision Engine Control / Catalyst Control Center do wartości domyślnych. Albo w "Anti-Aliasing", należy ustawić tryb "Użyj ustawień aplikacji", a nie "Zastąp ustawienia aplikacji".

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

nie wiem jak wam ale nie mówcie że wina ramu bo ja sam mam 2gb ramu i tylko w 3 największych miastach mam skaczące fpsy tak to po 25+ więc raczej to nie jest wina ramu tylko tego jaki się ma procek jaką kartę graficzną jaki system no i jak ustawienia są zrobione w opcjach gry

47yhn8.jpg

na chuj sie patrzysz konfiturko?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...